Cayo Iguana, l'illa dels monstres.


A un parell d’hores en vaixell des del port de Trinidad, trobem Cayo Iguana, una barreja de platja paradisíaca i d’illa dels monstres que mereix una visita. Un petit tros de terra, amb una platja, palmeres i plena d’iguanes i “jutias”, una espècie de rata gegant que fa una mica d’impressió quan la veus per primer cop.


Només acostar-nos a port amb el catamarà, ja comencen a arribar les iguanes, com si es tractés de gallines a la porta d’un corral. De tant menjar de la mà dels turistes han oblidat, segurament, la tècnica de la caça i es dediquen a vigilar l’horitzó per si veuen un vaixell ple de turistes que els hi donin de menjar.




A part de les iguanes, que fins i tot es deixen agafar, hi ha les jutias, que rivalitzen amb els rèptils a l’hora d’acostar-se a una persona. El seu acostament no te límit i no tenen cap mirament en pujar a dalt de la taula on estàs menjant, no sigui cas que no els hagis vist.
Sembla una mena d’illes galapagos, els animals, no tenen por de les persones i molts es deixen agafar, fins i tot el cranc ermità amb prou feines s’espanta quan l’agafes. Tot plegat, un estrany ecosistema que faria al•lucinar al mateix Darwin.