Cayo Levisa


A la costa nord de la província de Pinar del Rio existeixen petites illes que formen el archipielago de los Colorados. Una d’aquestes illes, de només tres kilòmetres de llarg, es Cayo Levisa. Està situada a prop de la costa i es pot arribar en una hora de cotxe des de Viñales i 20 minuts de ferri.


A l’arribada passem un moll de fusta rodejat de manglars fins a l’altra banda de l’illa, on només hi ha un petit hotel amb cabanes des de on els turistes poden gaudir de la posta de sol i del privilegi de la platja caribenya casi per ells sols, ja que la majoria dels visitants com nosaltres només hi som per un dia per marxar a la nit a dormir a pobles com Viñales.


Aquests tipus de llocs paradisíacs tenen, sota el nostre punt de vista, un punt negatiu molt important que no es altre que la manca d’essència cubana. No hi ha nens corrent per la platja fugint de les seves mares que els hi criden coses com “Aaaandy ven acá que te voy a dal un cocotaso!” ni cotxes dels anys 50 aparcats a l’entrada, ni mulatas ni chulazos amb horribles ulleres de sol, ni tant sols l’avi venent cocos a preu de moneda nacional.


No hi ha gaire cosa a fer a l’illa, tret de gaudir de l’aigua transparent i bussejar per buscar alguna estrella de mar (que tampoc està malament). Un petit hotel i 3 km de platja es tot el que hi ha, suficient per passar un dia de relax a la platja que surt a la foto de l’agencia de viatges de la cantonada.